ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το Μνημόνιο με τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το Μνημόνιο με τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το Μνημόνιο με τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μετά το 2019 και το 2020, εκτιμά ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με την πρώτη αξιολόγηση έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με τη δεύτερη φόρτωσε στο λαό ένα 4ο Μνημόνιο και με την τρίτη αξιολόγηση εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που σχεδιάζει με το κουαρτέτο, βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας».

Για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, επισημαίνει, στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι:

Για να φτιάχνουν ενώσεις προσώπων που θα αποφασίζουν μειώσεις μισθών αρκεί το 15%, ενώ για την απεργία θέλουν το 50% στα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή μέσα στους τόπους δουλειάς, εκεί που τσακίζει κόκαλα η τρομοκρατία, η αυθαιρεσία της μεγαλοεργοδοσίας.

Απαντώντας στον ΣΕΒ, ο οποίος μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του κάλεσε την συνδικαλιστική οργάνωση σε διάλογο, ο γ.γ. του ΚΚΕ δηλώνει ότι «ο ΣΕΒ καλά θα κάνει να μην παριστάνει το θύμα. Θύματα δικά του είναι οι άνεργοι, οι σακατεμένοι εργάτες σε διάφορα γκέτο, το ξεζούμισμα των εργαζομένων».

Τέλος, σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποιεί πως μετά την άρση της τοπικής αρμοδιότητας των συμβολαιογραφείων, το επόμενο βήμα θα είναι να μπορεί ένα σπίτι να βγαίνει στο σφυρί σε άλλη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ