Η κυβέρνηση θα επιδιώξει ενιαία στάση από τα κόμματα για το ασφαλιστικό
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος - Πηγή: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και γύρω από την θέση αυτή θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι συνεχείς μειώσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα και αντί για παραμετρικές παρεμβάσεις χρειάζεται μια δομική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με εξορθολογισμό και κοινωνική δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικές αυτού του πνεύματος οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, μετά από τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το ασφαλιστικό, ενόψει και του σημερινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

"Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα", τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για να προσθέσει ότι "επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή".

"Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό -και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή", υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι "στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες".

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης