ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο 8ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική ο Τσίπρας (pics)

Στο 8ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική ο Τσίπρας (pics)
EUROKINISSII/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στις εργασίες του 8ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, τόνισε με έμφαση τη  σημασία που έχει για την κυβέρνηση η υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν στα περιφερειακά-αναπτυξιακά συνέδρια.

«Η επόμενη μέρα», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο της Ελευσίνας, εκεί όπου αργότερα θα εκφωνήσει την ομιλία του προς τους πολίτες της περιοχής.

Εισαγωγικά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τραγωδία που προκάλεσαν οι πλημμύρες, μια τραγωδία που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη σειρά των συνεδρίων (ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τα τελευταία δύο συνέδρια να γίνουν στην Αττική, για το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της αντιστοίχως).

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη σημασία της σύνθεσης απόψεων - είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σε όλα ομοφωνία - ενώ στη συνέχεια ανέδειξε θέματα που επισπεύδονται, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο χωρικός σχεδιασμός εν γένει.

Η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται με τα στρογγυλά τραπέζια, διαβεβαίωσε εξάλλου τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αντιθέτως μαζί τους και με τους παραγωγικούς φορείς ξεκινά η υλοποίηση αυτών στα οποία κατέληξαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ