ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η άμυνα και η ασφάλεια αποτελούν υπόθεση όλων μας (pics)

Καμμένος: Η άμυνα και η ασφάλεια αποτελούν υπόθεση όλων μας (pics)
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή λήξης του 2017 ως έτους εφέδρων και εθνοφυλάκων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε πως για τη διατήρηση του αισθήματος ασφαλείας και ειρήνης το οποίο επιτρέπει στο λαό μας να προχωρεί σε πρόοδο και ευημερία «απαιτείται ένας ισχυρός παράγοντας αποτροπής, απαιτείται η έγκαιρη και ενεργή κινητοποίηση όλων μας».

«Πλέον η άμυνα και η ασφάλεια αποτελούν υπόθεση όλων μας», πρόσθεσε ο υπουργός και απαντώντας στον Τούρκο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος επανέλαβε: «επιθυμούμε και επιδιώκουμε καλή γειτονία με τα όμορα κράτη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η πολιτική μας είναι ταυτισμένη με την προαγωγή του κοινού συμφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, για την Ευρώπη, για τη διεθνή κοινότητα. Η πολιτική μας είναι ταυτισμένη με την επιδίωξη μιας κοινής προοπτικής ασφάλειας, ανάπτυξης και συνεργασίας για όλες τις χώρες της περιοχής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θεσμό της εθνοφυλακής, τόνισε ότι «αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα της άμυνας και αποτροπής μας». «Η ενεργοποίηση κρίσιμων ταγμάτων εθνοφυλακής σε όλο τον Ελλαδικό χώρο αλλά και η ενεργοποίηση αριθμού επιστρατευμένων μονάδων, συνιστούν ουσιαστική συμβολή στην ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού των Ενόπλων Δυνάμεων», παρατήρησε.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για «τη διευρυμένη και πέρα από κάθε προηγούμενο, ενεργό συμμετοχή της εθνοφυλακής μας στις ασκήσεις. Αυτή ακριβώς η ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς προς την πατρίδα και τους συμπολίτες μας δικαίωσε την πρωτοβουλία μας - για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους εφέδρων και εθνοφυλάκων- και μας έκανε ακόμα μια φορά υπερήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα λήγει το έτος Εθνοφυλακής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τελειώσαμε. Σημαίνει ότι αρχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια της συνεχούς εκπαίδευσης, της ανάληψης νέων καθηκόντων από την Εθνοφυλακή και της ένταξης όλου του μάχιμου πληθυσμού, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών», ανήγγειλε.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «από τη δική μας πλευρά, της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας, θέλω να γνωρίζετε πως θα έχετε ότι χρειαστείτε, από μέσα, πόρους, στρατόπεδα, από στήριξη».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τους Εθνοφύλακες που παρέστησαν στην εκδήλωση «από την Κέρκυρα, την Κόνιτσα, την Ηγουμενίτσα, το Καλπάκι, την Καστοριά, το Νεστόριο, το Αμύνταιο, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Αξιούπολη, το Σιδηρόκαστρο, τη Δράμα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, το Τυχερό, τις Φέρες, το Διδυμότειχο, τα Δίκαια, τους Μεταξάδες, την Ορεστιάδα, τα Λάβαρα, την Ξάνθη, τη Σκύρο, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σάμο, τον Άγιο Κήρυκο, την Ικαρία, την Κω, την Κάλυμνο, την Πάτμο, τη Χίο, τους Βροντάδες, την Καρδίτσα και όλους τους Εθνοφύλακες σε όλα τα νησιά μας και τις ακριτικές περιοχές οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν και είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, την Aegean που προσέφερε τα εισιτήρια μεταφοράς αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στις προσπάθειες της Εθνοφυλακής».

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρέστη ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς και το 2018 έχει ανακηρυχθεί έτος Εθνοφυλακής στην Κύπρο. «Θα έχουμε πετύχει τον σκοπό μας όταν λυθεί το Κυπριακό, όταν θα μπορέσουμε να παρελάσουμε στον Απόστολο Ανδρέα», κατέληξε ο κ. Καμμένος .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ