ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Νικολόπουλου στον ανακριτή για τον παράνομο τζόγο

Κατάθεση Νικολόπουλου στον ανακριτή για τον παράνομο τζόγο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο «μικροσκόπιο» των ανακριτικών αρχών βρίσκονται οι καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου για το «όργιο» του παράνομου τζόγου, σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο εκλήθη να προσκομίσει στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί το ανακριτικό έργο.

Ο κ. Νικολόπουλος παρουσίασε ζοφερά στοιχεία για τον παράνομο τζόγο. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν έως και 100.000 παράνομα «φρουτάκια» που τζιράρουν γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο, με το κράτος να χάνει φορολογικά έσοδα ύψους τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο «όργιο» γκρίζου τζόγου που συντελείται στο Διαδίκτυο, όπου «το πλαίσιο είναι ασαφές» και η Πολιτεία τηρεί «αμήχανη και ένοχη σιωπή και απραξία», όπως είπε.

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα διημείφθησαν στη Διαρκή Επιτροπή Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία εξετάσθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Αντώνης Στεργιώτης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή:

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε στον ανακριτή για το όργιο του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου

Ο παράνομος και ο «γκρίζος» ηλεκτρονικός τζόγος αποτελούν αντικείμενο πολύπλευρης παρέμβασης, για πολλοστή φορά, του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Αυτή τη φορά ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, μετά την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκλήθη από τον ανακριτή να προσκομίσει στοιχεία, τα οποία θα διευκολύνουν το ανακριτικό έργο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μνημόνευσε σήμερα στον ανακριτή, την συζήτηση που είχε γίνει στη Διαρκή Επιτροπή Υποθέσεων της Βουλής , στην οποία εξετάσθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνης Στεργιώτης.

Γενικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέλυσε το ασαφές πλαίσιο που διέπει τον ηλεκτρονικό τζόγο και χαρακτήρισε αμήχανη και ένοχη τη σιωπή και την απραξία της Πολιτείας.

Ειδικότερα, είπε ότι «σε όλη τη χώρα λειτουργούν έως και 100.000 παράνομα «φρουτάκια» που τζιράρουν γύρω στο 1,5 δις τον χρόνο, με το κράτος να χάνει 400 εκ. ευρώ από φόρους, ίσως και παραπάνω.

Είναι πραγματικά απίστευτο.

Γιατί να επιτρέπουμε την παρανομία και το έγκλημα «ελεύθερα», λοιπόν;

Για να υπογράφονται Μνημόνια, να κόβονται συντάξεις, να καταργείται το ΕΚΑΣ, να μη δίνονται οικογενειακά επιδόματα; Ήμαρτον!

Έχετε δει τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων;

Λέει η ΕΕΕΠ ότι από το 2005 έως το 2015, είχαμε περισσότερες από 18.000 παραβάσεις του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν 29.000 συλλήψεις.

Το ξέρετε ότι τόσος είναι ο πληθυσμός της Τρίπολης;

Αυτό, λοιπόν, είναι το «θηρίο» της ανομίας και των στεκιών του παράνομου τζόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ