ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Την υπόθεση θα κρίνει η δικαιοσύνη

Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Την υπόθεση θα κρίνει η δικαιοσύνη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη θέση ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα εξέφρασε ανώτατη κυβερνητική πηγή, τονίζοντας παράλληλα ότι την υπόθεση θα κρίνει τώρα η ελληνική δικαιοσύνη. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο αίτημα αναίρεσης ασύλου, που κατέθεσε χτες η ελληνική κυβέρνηση.

«Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη» τόνισε η εν λόγω κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκτός από τις εσωτερικές «αναταράξεις», η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου προκάλεσε και την οργή της Άγκυρας, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εξαπολύει επίθεση εναντίον της χώρας μας.

Κυβερνητικές πηγές δήλωναν νωρίτερα στο CNN Greece ότι η αίτηση ακύρωσης ασύλου δεν αποτελεί απάντηση στην Άγκυρα, αφού κατατέθηκε πριν γίνει γνωστή η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να υποθάλψει πραξικοπηματίες ενώ παράλληλα παραπέμπει το θέμα του ασύλου στη Δικαιοσύνη, η οποία ως ανεξάρτητη εξουσία θα αποφανθεί για την τύχη των Τούρκων στρατιωτικών.

Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, απάντησε στην επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι «η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Κυβερνητικοί κύκλοι: Η αίτηση ακύρωσης έχει υπογραφεί από τον Μουζάλα

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι η αίτηση ακύρωσης έχει υπογραφεί από λάθος υπουργό προχώρησαν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Η αίτηση ακύρωσης έχει υπογράφει από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα» τόνιζαν οι εν λόγω κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνουν ότι όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «λάθος» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ