ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος για Μπαζιάνα: Δεν είναι ασυνήθιστο σύζυγοι αρχηγών να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις

Κατρούγκαλος για Μπαζιάνα: Δεν είναι ασυνήθιστο σύζυγοι αρχηγών να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Στην απόφαση της Μπέτυς Μπαζιάνα να παραχωρήσει συνέντευξη αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνέκρινε τη στάση της συζύγου του πρωθυπουργού με αυτές των Χίλαρι Κλίντον, Μισέλ Ομπάμα και Μπριζίτ Μακρόν.

«Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη και στην Αμερική, εκείνες οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών που δεν θέλουν να έχουν απλώς ένα διακοσμητικό ρόλο να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις» τόνισε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Δεν το είχαμε δει μόνο στην κυρία Κλίντον, που είχε πολιτικές φιλοδοξίες, η Μισέλ Ομπάμα είχε παρόμοιο πολιτικό λόγο, η κ. Μακρόν έχει παρόμοιο πολιτικό λόγο. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Υπάρχουν δύο αντιλήψεις για τις γυναίκες. Είναι διακοσμητικά αντικείμενα ή μπορεί να είναι πραγματικοί σύντροφοι στους εκλεγμένους ηγέτες;».

Μάλιστα, εξηγώντας τη δήλωσή της ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση αλλά όχι στην εξουσία» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι: «Γιατί μας εκλέξανε; Αφενός για να αναστρέψουμε τα αποτελέσματα αυτής της συσσωρευμένης, μνημονιακής φιλελεύθερης λαίλαπας αλλά και για να σπάσουμε το σύστημα της διαπλοκής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ