ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Δεν καταργείται το δικαίωμα στην απεργία

Αχτσιόγλου: Δεν καταργείται το δικαίωμα στην απεργία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το κυβερνητικό αφήγημα για ταύτιση της ΝΔ με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών επανέλαβε από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη θέση της Πειραιώς για την κήρυξη των απεργιών, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απεργία, η κ. Αχτσιόγλου επιτέθηκε και στο ΚΚΕ μετά την εισβολή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι με υπερβολές και ανακρίβειες φέρνετε το αντίθετο αποτέλεσμα και προκαλείτε ηττοπάθεια στους εργαζόμενους;», ρώτησε τους βουλευτές του ΚΚΕ, προκαλώντας αναταραχή στα έδρανά του.

Επέμεινε πως οι κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, διευκρινίζοντας πως αυτό που προβλέπεται είναι να υπάρχει απαρτία στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων που αποφασίζουν να κηρύξουν απεργία.

Σχολιάζοντας τη θέση που εξέφρασε η ΝΔ, είπε ότι είναι κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ που ήθελε λήψη απόφασης με το 50+1%. «Είναι ορατό ποιος είναι ο προσανατολισμός της ΝΔ και η ταύτισή της με τις ακραίες θέσεις των δανειστών», υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ