ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εγκατάσταση POS στα κυλικεία των σχολείων

Ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εγκατάσταση POS στα κυλικεία των σχολείων
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να ανακληθεί η απόφαση για εγκατάσταση μηχανημάτων POS στα κυλικεία των σχολείων, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση, ανάμεσά τους ο Νίκος Φίλης, Αριστείδης Μπαλτάς και Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζουν ότι η εγκατάσταση μηχανήματος POS για συναλλαγές με κάρτα στα σχολικά κυλικεία είναι πρακτικά σχεδόν ανέφικτη και πρόκειται να εμποδίσει συναλλαγές χαμηλού κόστους, χωρίς να συνεισφέρει στην ασφάλεια των συναλλαγών ή να εμποδίζει φαινόμενα φοροδιαφυγής.

«Η υποχρεωτικότητα εγκατάστασης τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμών στα σχολικά κυλικεία, προσκρούει σε ορισμένες εγγενείς αδυναμίες που σχετίζονται με τη φύση της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας», αναφέρουν και προσθέτουν πως τα παιδιά και οι έφηβοι, που είναι το κοινό με το οποίο συναλλάσσονται τα κυλικεία, είτε δεν διαθέτουν κάρτα για λόγους νομικής ή πραγματικής αδυναμίας, είτε δεν είναι εξοικειωμένα στο να πραγματοποιούν στην καθημερινότητά τους αγορές με κάρτες.

Υπογραμμίζουν δε, ότι ο χρόνος που απαιτείται για την πληρωμή με κάρτα μειώνει τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών στο διάλειμμα. «Τα ποσά που δαπανώνται για την αγορά ειδών στα κυλικεία δεν υπερβαίνουν τις περισσότερες φορές τα 2 ευρώ, ενώ συχνά τα μεμονωμένα είδη πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες του ως άνω τιμήματος», σημειώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ