ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η απόφαση για Ζουράρι

Σήμερα η απόφαση για Ζουράρι
EUROKINISSI

Σήμερα και μετά από συνεννόηση από τον Πάνο Καμμένο θα ανακοινωθεί, πιθανότατα, η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο πρωθυπουργός μελετά όλες τις προτάσεις και η όποια απόφασή του δεν αποκλείεται να συνδέεται με τον προγραμματισμό για πιθανές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Παραμένει άγνωστο αν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν ήδη μιλήσει ή αν θα μιλήσουν αφού ο πρωθυπουργός επιστρέψει από την Κύπρο το απόγευμα. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει το «θέμα Ζουράρι» το συντομότερο έτσι ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί στο τυπικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση.

Yπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε την Κυριακή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, μετά από το σάλο που προκλήθηκε με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους φίλαθλους του Ολυμπιακού και του Άρη. Ο ίδιος ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο –όπως και συνέβη- αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Είμαι σε πάρα πολλά πρώην, να ξέρεις…», είπε απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής του ΑΝΤ1, σχετικά με την παραίτησή του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «θα παραμείνω βουλευτής, θα δω εάν θα παραμείνω και στους ΑΝΕΛ». Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχει διαφωνίες με τον τρόπο που χειρίζεται η Αθήνα τη διαπραγμάτευση στο Μακεδονικό και είπε ότι θα "έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ