ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό είναι ανοιχτή», λέει μετά τις δηλώσεις Νίμιτς, ο Κατρούγκαλος

«Η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό είναι ανοιχτή», λέει μετά τις δηλώσεις Νίμιτς, ο Κατρούγκαλος
ΕUROKINISSI

«Ανοιχτή» παραμένει η διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ επιμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος και λίγες μόλις ώρες μετά τη μετάδοση της συνέντευξης του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς στον ΑΝΤ1 μιλά για διαστρέβλωση των δηλώσεων του. 

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται και να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του Μάθιου Νίμιτς ή εκπροσώπων της άλλης πλευράς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε την ώρα που κορυφώνονται οι διπλωματικές διεργασίες στη Νέα Υόρκη με στόχο την επίλυση του θέματος της ονομασίας της γείτονος.

«Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή, παρέχει παράθυρο ευκαιρίας και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει δεδομένο αποτέλεσμα», είπε, διαβεβαιώνοντας πως όταν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες θα ενημερωθεί η Βουλή και ο λαός. Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «κανείς δεν μπορεί να μιλά για »μυστική διπλωματία», όταν οι στόχοι της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει εντελώς ξεκάθαροι από την αρχή, δηλαδή, να βρεθεί μια λύση για το όνομα που δεν θα επιτρέπει να είναι όχημα αλυτρωτισμού, καθώς και να εξαλειφθούν όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού από την πολιτική των Σκοπίων προς όφελος της σταθερότητας και της καλής γειτονίας στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ