ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τα... πόδια έφτασε στο Νταβός ο Τσίπρας - Περπάτησε δύο χιλιόμετρα στα χιόνια

Με τα... πόδια έφτασε στο Νταβός ο Τσίπρας - Περπάτησε δύο χιλιόμετρα στα χιόνια
REUTERS/Arnd Wiegmann

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στην Ελβετία και αρκετοί ηγέτες δυσκολευτήκαν τη Δευτέρα να προσεγγίσουν το Νταβός όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Θύμα» του μεγάλου μποτιλιαρίσματος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Νταβός και εντός τειχών της πόλης έπεσε και ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την προσέλευσή του στην ελβετική πόλη νωρίς το απόγευμα, η κυβερνητική αποστολή «έπεσε» πάνω σε μια ακίνητη «ουρά» μερικών χιλιομέτρων που σχημάτιζαν τα οχήματα που προσέρχονταν στο Νταβός, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματός του, να συνεχίσει πεζή μαζί με την αποστολή, την πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων που απέμενε μέχρι τον προορισμό τους.

Με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με επενδυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο. Πρόκειται για τον Ελληνο-αυστραλό-αμερικανό επενδυτή Άντριου Λιβέρης και τον διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής εταιρείας Delhaize, Dick Boer.

Εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Φόρουμ, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του και πάλι με τα πόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ