ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν πατριώτες

Κατρούγκαλος: Να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν πατριώτες
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε έμμεση επιβεβαίωση των δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ, ότι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας είχαν δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια», προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Υπάρχουν έγγραφα, δημόσιες διαπραγματεύσεις, να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη όσοι θέλουν να δείχνουν περισσότερο πατριώτες από άλλους» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο ΣΚΑΪ.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως έγιναν βήματα καλής θέλησης από την πλευρά του σκοπιανού πρωθυπουργού, με την ανακοίνωση για μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού των Σκοπίων.

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία διεθνή συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει το όνομα έναντι όλων, αλλαγή συντάγματος και άρση αλυτρωτισμού: «Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ήταν καύσιμο για τη δική μας τάση εθνικισμού, με ακροδεξιές φωνές της ΝΔ να αρνούνται το πλαίσιο λύσης του 2007».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, Βορίδης και Γεωργιάδης λένε αυτά που λέγανε ως ΛΑΟΣ και σύρουν προς αυτή την κατεύθυνση και τη Νέα Δημοκρατία. «Με το να μη θες να υπάρχει καθόλου τον όρο “Μακεδονία” αρνείσαι την πραγματικότητα, έχει συμφωνηθεί αυτό» σημείωσε.

«Είναι ουσιώδες θέμα ο αλυτρωτισμός, να μην υπάρχουν βλέψεις στα σύνορα μας και στην εθνική ακεραιότητά μας… Οι μετονομασίες αποτελούν ουσιώδη βήματα» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος. «Δεν αρκούν για συμφωνία σε καμία περίπτωση, άλλα είναι ένα πρώτο βήμα» διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν υπονομεύει την προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Τσίπρας.

«Κάποιοι στη γείτονα έχουν κτίσει τις πολιτικές τους καριέρες στον αλυτρωτισμό και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση συμφωνία» τόνισε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ