ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αφήνει αιχμές κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αφήνει αιχμές κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Murad Sezer

Σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας προχώρησε η Άγκυρα, που με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της εξαπολύει «πυρά» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και να αφήνει αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

«Μας είναι αδύνατο να αποδεχτούμε το σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα κατά της Τουρκίας στο Νταβός, χτες (24 Ιανουαρίου). Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μάλλον να κοιτάξει μέσα στην ίδια του την κυβέρνηση για να εντοπίσει παραδείγματα επιθετικότητας» γράφει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Όλοι γνωρίζουν ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του είναι ο ορισμός αυτού του χαρακτηρισμού».

Χτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά στο μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης.

«Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ