ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόμματα από Βαρουφάκη (;) και Αλαβάνο

Νέα κόμματα από Βαρουφάκη (;) και Αλαβάνο
EUROKINISSI

Δύο νέα κόμματα ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο επόμενο διάστημα, με επικεφαλής τους Αλέκο Αλαβάνο και Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που έχει ιδρύσει το DiEM25, ένα πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα δημοκρατών.

Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προαναγγελία ίδρυσης νέου κόμματος, που πιθανώς να είναι συνδεδεμένο με το DiEM25.


Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς από το «Θέμα 104,6» ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι «μέσα σε ένα μήνα θα υπάρξει κάτι καινούργιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, [..] που δεν μπορεί να περιορίζεται στο χώρο της αριστεράς».

Για το αν θα συνεργαστεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «Έχουμε συζητήσεις μαζί τους. Με άλλους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με άλλους όχι τόσο καλά, εγώ πιστεύω ότι αυτοί που είπατε χωράνε μέσα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ