ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κασιδιάρης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κασιδιάρης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Ψαλίδι» στη βουλευτική του αποζημίωση είναι εξαιρετικά πιθανόν να δει ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά τα όσα υβριστικά εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά είχε πει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας πριν από περίπου 15 ημέρες. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά τη σύγκλησή της για να εξεταστεί η υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής, ο χρυσαυγίτης βουλευτής «προέβη σε εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας να διακόψει προσωρινώς τη συνεδρίαση».

Παραθέτονται μάλιστα, και αποσπάσματα των πρακτικών με τις επίμαχες εκφράσεις και ζητείται να διερευνηθεί εάν αυτές «υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης στη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου είχε αποκαλέσει τον υπουργό Εξωτερικών «παχύδερμο σταλινισμού κι ανθελληνισμού» και προδότες όσους πολιτικούς συμφωνούν με σύνθεση ονομασία Σκοπίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ