ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διαστημική» επίσκεψη Ν. Παππά στις ΗΠΑ

«Διαστημική» επίσκεψη Ν. Παππά στις ΗΠΑ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Συναντήσεις με στελέχη της αμερικανικής αμυντικής και διαστημικής βιομηχανίας Lockheed Martin και της εταιρείας κατασκευής πυραύλων SpaceX, θα έχει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 5 ως τις 9 Φεβρουαρίου.

Κατά πληροφορίες η συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τη διοίκηση της Lockheed Martin σχετίζεται με το νέο δορυφόρο Hellas-Sat 4, που κατασκευάσθηκε από την Lockheed Martin.

Σύμφωνα με το «Φιλελεύθερο» ο νέος τεχνολογικά εξελιγμένος δορυφόρος Hellas-Sat 4 θα ενσωματώνει νέες εξελιγμένες τεχνολογίες που θα του επιτρέψουν να μείνει 20 χρόνια στο διάστημα και θα παρέχει μεταξύ άλλων γρήγορο ίντερνετ σε κυβερνητικούς οργανισμούς, σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και σε αεροπλάνα.

Ο Hellas-Sat 4 θα εκτοξευτεί το καλοκαίρι του 2018 πιθανότατα από την εταιρεία SpaceX, του πολυεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017 εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Hellas-Sat 3 γαλλικής κατασκευής από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας.

Να σημειωθεί ότι στην ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ θα μετέχουν, εκτός από τον Νίκο Παππά, οι Γενικοί Γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας και Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ