ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Παπαδημητρίου σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Επίσκεψη του Παπαδημητρίου σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Με εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπαδημητρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, την Κυριακή επισκέφτηκε το λιμάνι του Αστακού στο Πλατυγιάλι, όπου είχε μακρά συζήτηση με τη διοίκηση του οργανισμού, καθώς και με τον δήμαρχο Ξηρόμερου Ερωτόκριτο Γαλούνη. Κατά την παραμονή του στο λιμάνι, ξεναγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με τη διοίκηση του λιμανιού τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και την υλοποίηση επενδυτικών πλάνων.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα της περιοχής. Αργότερα ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας και του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργική κατάσταση της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, τις ελλείψεις υποδομών και υπηρεσιών που απασχολούν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, αλλά και για ζητήματα υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και συζήτησε ζητήματα που άπτονται της έρευνας, της λειτουργίας του λιμανιού Πάτρας και των χρηματοδοτήσεων.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός επισκέφτηκε την αλευροβιομηχανία Μύλοι Κεπενού και την Τρίτη εγκαινίασε το Κ.Ε.Υ.Δ. Πάτρας. Αργότερα συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας CBL PATRAS.

Τέλος, ο υπουργός επισκέφτηκε την επιχείρηση παραγωγής αυγοτάραχου Stefos στο Αιτωλικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ