ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης για Novartis: Μπαίνει η υποψία ότι όλα έγιναν για να καλυφθεί η υπόθεση της ονομασίας

Λεβέντης για Novartis: Μπαίνει η υποψία ότι όλα έγιναν για να καλυφθεί η υπόθεση της ονομασίας
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Στην υπόθεση Novartis πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έδειξε στην αρχή ότι όλα είναι τεκμηριωμένα, όσο περνάει όμως ο καιρός μπαίνει και η υποψία ότι όλα πιθανόν να έγιναν για να καλυφθεί η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λεβέντης τόνισε «τη σεβόμαστε» και προσέθεσε: «Άνθρωποι είναι και αυτοί και μπορεί να κάνουν και λάθος, και τον Κολοκοτρώνη κάποιοι δικαστές τον έστειλαν στη φυλακή».

Όσον αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο πρόεδρος της ΕΚ ζήτησε «να εμφανιστούν στην Βουλή, δεν κινδυνεύουν από κανέναν» και επανέλαβε το αίτημά του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία.

Στο θέμα της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που δίνουν μπόνους και άλλες εξυπηρετήσεις σε γιατρούς».

«Όταν λέμε χτυπάμε την διαπλοκή να είμαστε και σε θέση να το πράξουμε», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που είχαν τα κανάλια, αυτοί θα τα πάρουν και πάλι».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι θα καταθέσει ως απλός πολίτης στην υπόθεση της αγοράς των οπλικών συστημάτων από την Σαουδική Αραβία, ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Καμμένος το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους, η δήλωσή του μοιάζει με πυροτέχνημα. Δηλαδή θέλει να πει ότι ο νόμος δεν εφαρμοστεί στην περίπτωσή του ενώ είναι σε ισχύ;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ