ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων έχει οριστικά καθοριστεί από το διεθνές δίκαιο

Γεννηματά: Η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων έχει οριστικά καθοριστεί από το διεθνές δίκαιο
EUROKINISSIΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης όπου εξετάστηκαν διεξοδικά οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ειδικότερα η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στη περιοχή των Ιμίων, τόνισε ότι «η Ελληνική κυριαρχία των Ιμίων έχει οριστικά καθοριστεί από το διεθνές δίκαιο, συνθήκες και συναφείς ρυθμίσεις. Δεν καθορίζεται από προκλητικές μονομερείς δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «αποτελεί μείζον λάθος που η κυβέρνηση δεν απάντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή τουρκική ανακοίνωση και υποβάθμισε το θέμα μιλώντας μόνο για γεωγραφία». Επικρίνοντας τη τακτική της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι δυστυχώς η στάση αυτή έρχεται σε συνέχεια του φιάσκου της επίσκεψης Ερντογάν.

«Η Κυβέρνηση οφείλει τώρα να κινητοποιηθεί ενεργά. Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να φέρει το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Να ενημερώσει όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις» υπογράμμισε. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η αδράνεια βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, σε αντίθεση, όπως είπε, με τις επιπόλαιες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας.

«Θέλουμε ειρηνικές σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα στο πλαίσιο και στη βάση των αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ