ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: «Εμβληματική» η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Γαβρόγλου: «Εμβληματική» η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
EUROKINISS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Εμβληματική» χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κάνοντας λόγο για τον καρπό μιας πολύ συστηματικής μελέτης με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια.

Ο υπουργός Παιδείας που δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση, υποστήριξε ότι δεν κάνει πίσω. Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή παρουσίασε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, λέγοντας ότι «η πολιτεία προγραμματίζει την ολοκλήρωση των προϋποθέσεων σε μια τριετία, σε συνεργασία με τους Δήμους».

Όπως είπε, «από τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε και σε 240 δήμους θα έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο». Ταυτόχρονα, θα υπάρξει αναβάθμιση των παιδικών σταθμών, μέσω της πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων.

Επανέλαβε ακόμη, την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει πρόβλεψη για τα αδέρφια που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις.

Ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας ότι υποβαθμίζει τον τεχνολογικό πυλώνα της εκπαίδευσης για λόγους μικροπολιτικών συμφερόντων, επέρριψε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως. «Στα δύο καταργούμενα ΤΕΙ εισέρχονταν κάθε χρόνο εκατοντάδες φοιτητές από ΕΠΑΛ, πολλοί εκ των οποίων θα χάσουν την ευκαιρία να σπουδάσουν» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ