ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Παπαδημητρίου-Τζαβάρα στη Βουλή για τα καταναλωτικά δάνεια

Άγριος καυγάς Παπαδημητρίου-Τζαβάρα στη Βουλή για τα καταναλωτικά δάνεια
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Δημήτρης Παπαδημητρίου και Κώστας Τζαβάρας με αφορμή απάντηση του υπουργού Οικονομίας για τα καταναλωτικά επιτόκια, τα οποία κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. 

«Όσο απών ήσασταν τόσα χρόνια από την Ελλάδα, δυστυχώς διαπιστώνω, ότι, τόσο απών εξακολουθείτε να είστε και τώρα που έχετε γίνει υπουργός», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ με τον κ. Παπαδημητρίου να του καταλογίζει «μικροπολιτικό παραλήρημα».

«Εκπλήσσομαι για το μικροπολιτικό σας παραλήρημα. Είπα για την Αμερική γιατί είπατε ότι είμαστε η μόνη χώρα που έχει 29% επιτόκιο. Σας είπα λοιπόν ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα, μη μου λέτε λοιπόν ότι επειδή έλειπα από την Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται στη χώρα. Έχετε ανακατέψει τα καταναλωτικά δάνεια με τα στεγαστικά, τα στεγαστικά δάνεια έχουν επιτόκιο 3% και 4% που είναι πολύ πιο φτηνότερο από άλλες χώρες», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Τζαβάρας, όρθιος, τον καλούσε να ζητήσει συγνώμη ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνη «κάρφωσε» τον κ. Παπαδημητρίου, λέγοντας ότι η φράση «παραλήρημα» δεν αρμόζει ούτε στον ίδιο, ούτε σε υπουργό και πως θα διαγραφεί από τα πρακτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ