ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου
twitter/@PrimeministerGR

Συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών του αμερικανικού Κογκρέσου είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, το ονοματολογικό της πΓΔΜ και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας του πρωθυπουργού με τους επτά γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός «κατέγραψε» φωτογραφικά τη συνάντηση σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πάιατ: Είμαστε ευγνώμονες για τη θερμή υποδοχή

Οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας-ΗΠΑ, η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφέρει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter με φόντο φωτογραφία από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πάιατ γράφει: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη θερμή υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα και τη συζήτηση για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ, την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ