ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρό ενδεχόμενο αντικατάστασης της Ρ. Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση

Σοβαρό ενδεχόμενο αντικατάστασης της Ρ. Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση

Διαστάσεις ακόμα και εντός κυβέρνησης παίρνει η υπόθεση με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε ο αν. υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" η κ. Αντωνοπούλου λαμβάνει ετήσιο επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ από τη στιγμή που η ίδια και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» αποτελούν τους πιο ευκατάστατους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί σοβαρός προβληματισμός σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με την συγκεκριμένη υπόθεση με τον πρωθυπουργό να δέχεται διάφορες εισηγήσεις. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι αμείλικτος σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά και μετά την υπόθεση Novartis που ξαναέβαλε στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας τα ζητήματα της διαφθοράς.

Εντός της ημέρας η κ. Αντωνοπούλου θα προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, ενώ αναμένεται να δηλώσει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που λάμβανε. Νωρίτερα, η αν. υπουργός Εργασίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός της διαμήνυσε ότι δεν θεωρεί σωστή την ενέργειά της.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, πάντως, το CNN Greece, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αντικατάστασης της κ. Αντωνοπούλου ενώ ενόχληση φαίνεται να υπάρχει και για τον κ. Παπαδημητρίου.

Τι έγινε

Το 2015 ο Μάρδας είχε εισάγει τροπολογία με την οποία εξισώνονται τα επιδόματα των μη κοινοβουλευτικών υπουργών με αυτά των υπουργών της επαρχίας, χρήση της οποίας έκανε μόνο η κα Αντωνοπουλου

Αντιδράσεις εντός κυβέρνησης

Η υπόθεση Αντωνοπούλου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ακόμα και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πως «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή, θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει ή ίδια υπουργός και αυτό με στενοχωρεί. Περιμένω κι εγώ την εξήγηση της κ. Αντωνοπούλου».

Στο ίδιο πάνελ με τον κ. Πουλάκη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, είπε πως «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα», προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ