ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από τους οικολόγους για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

«Όχι» από τους οικολόγους για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου ΕUROKINISSI

«Όχι» στις συμβάσεις που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο με δύο εταιρείες για την παραχώρηση της διεξαγωγής έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρεις χερσαίες και μια θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, λένε οι δύο Οικολόγοι βουλευτές, συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς. 

Τη διαφωνία των δύο βουλευτών, ο ένας εκ των οποίων (Γιάννης Τσιρώνης) είναι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετέφερε στην αρμόδια επιτροπή ο Γιώργος Δημαράς, λέγοντας ότι εάν τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας θα τις καταψηφίσουν.

Σημείωσε ωστόσο, ότι και οι δυο τους δεν θέτουν θέμα αμφισβήτησης της εμπιστοσύνης τους στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά οι πόροι των υδρογονανθράκων πρέπει να κρατηθούν στη χώρα, καθώς είναι λάθος και αδικία, όπως είπε, να προχωρήσουμε σε τόσες πολλές συμβάσεις.

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης μίλησε για συμφωνία πρότυπο με τους δυο ενεργειακούς κολοσσούς που ανοίγει το δρόμο για τις συμφωνίες οι οποίες θα ακολουθήσουν. «Οι συμβάσεις αυτές συνιστούν ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της», επεσήμανε.

Οι συμβάσεις αφορούν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας και τις χερσαίες περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ