ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου αποφασίζει η Βουλή για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Κασιδιάρη

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου αποφασίζει η Βουλή για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Κασιδιάρη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Πρωτοφανές» και «πολύ σοβαρό» πρόβλημα χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης την συμπεριφορά των χρυσαυγιτών στη Βουλή, κάνοντας γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθεί η Ολομέλεια να αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβληθούν. 

Αφορμή το χθεσινό επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη που αποκάλεσε «πράκτορα των Τούρκων» τον μουσουλμάνο βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά και η σημερινή επανάληψη των όσων είπε από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

«Δεν έχει παρουσιαστεί ξανά θέμα με τέτοιους χαρακτηρισμούς στην ιστορία του Κοινοβουλίου. Οι αναφορές για “προδοσία”, “πράκτορες” κλπ. Δεν έχουν ξανακουστεί ποτέ στη Βουλή και καλό είναι επ’ αυτού η Ολομέλεια της Βουλής να νομολογήσει», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, αποφεύγοντας να αναφερθεί στα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν.

«Κάθε φορά κατ’ αναλογία συμπεριφερόμαστε, βλέπουμε τα πράγματα, παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζεται», είπε, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και καιρό οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν εξαιρεθεί από τις αποστολές της Βουλής στο εξωτερικό.

Την ερχόμενη Τετάρτη επίσης, θα διεξαχθεί για πρώτη ψηφοφορία επί άρσεων ασυλίας βουλευτών, με το νέο σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ