ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Βασιλειάδης

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Βασιλειάδης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)φωτογραφία αρχείου

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, είναι σε εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας, μετά τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας που οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κι έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης.  Το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς μετά το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο 90ο λεπτό και την απόφαση του Γιώργου Κομίνη να μην μετρήσει το τέρμα, ακολούθησε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται μετέβη εκτάκτως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κι ενημερώνει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό και τη δυσφορία του για τα γεγονότα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ακόμη και αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος, με τον κ. Βασιλειάδη να έχει στείλει ήδη από χθες ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η Πολιτεία είναι έτοιμη να λάβει ακόμη και δύσκολες αποφάσεις, σε συνεννόηση με την UEFA.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις,αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σκουρλέτης: Χρειάζεται λήψη αυστηρών μέτρων

«Ο οποιοσδήποτε μπαίνει με περίστροφο, με τέτοιον τσαμπουκά, σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο -πολύ δε περισσότερο, αν είναι πρόεδρος μιας ομάδας- είναι απαράδεκτο, όπως και να το δει ο καθένας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα που συνέβησαν, χθες στην Τούμπα, υπογράμμισε:

«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής και κατηγορηματικός. Θεωρώ ότι τα χθεσινά επεισόδια, το χθεσινό σκηνικό προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι πρέπει να αποτελέσει αφορμή, όχι για μια μεγάλη συζήτηση, αλλά για αυστηρά μέτρα. Είναι προκλητική η χθεσινή εικόνα και νομίζω ότι κάνει πρώτα από όλα κακό στην ίδια την ομάδα του κ. Σαββίδη και στον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Σημείωσε δε, πως δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ευνοϊκή μεταχείριση ούτε για πρόσωπα, ούτε για ομάδες. «Δεν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τον οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε θέση και αν είναι, πολύ δε περισσότερο εάν είναι ένα δημόσιο πρόσωπο» σημείωσε.

Σπυράκη: Η ΝΔ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο εξαπέλυσε η ΝΔ, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει: «όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μία ακόμα απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για γεγονότα που προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, προσθέτοντας πως η ΝΔ πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ