ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Το βάζουν στα πόδια - Προμελετημένη η αποχώρηση από την προανακριτική

Μαξίμου: Το βάζουν στα πόδια - Προμελετημένη η αποχώρηση από την προανακριτική
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εχθές ο κ. Τζανακόπουλος, είναι πιθανό η συγκεκριμένη υπόθεση «να αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό του κόμματος».

Επιπλέον, προσχηματική χαρακτήρισε χθες την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την προανακριτική για την Novartis, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθούν οι μάρτυρες, ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να απαντηθεί εάν έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή μετά να τους καλέσει, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι αν η υπόθεση παραμείνει στη Βουλή αυτόματα αυτό θα σημαίνει και παραγραφή, ενώ αν επιστρέψει στη Δικαιοσύνη θα υπάρχει διαλεύκανση.

Για την κυβέρνηση εφόσον δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης», ανέφερε ανακοίνωσή του.

Παίρνοντας τη σκυτάλη το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζει προμελετημένη την αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν, σε μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου.

Από την Προανακριτική Επιτροπή αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν καλούνται οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούσαν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το σκάνδαλο.

Την ίδια ώρα, όπως προανήγγειλε ο Πρόδρος της Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας, πρόκειται να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να να «δώσει εξηγήσεις», αλλά και για να εκφράσει τη γνώμη του αναφορικά με την αρμοδιότητα της επιτροπής.

Την ερχόμενη εβδομάδα - Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή- με συνεδριάσεις πρωί και απόγευμα, προγραμματίστηκε να γίνει η εξέταση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Ανδρέα Λυκουρέντζου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ