ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας
EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με φόντο την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, εξαπέλυσε τη Δευτέρα (26/03) ο τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό υπήρξε το κλειδί με το οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν ξεκλείδωσε την πίεση που ασκεί σήμερα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Real FM», επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση, «επειδή», όπως είπε, «το 2015 άνοιξε τα σύνορα της χώρας και πέρασαν 1 εκ. πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες».

«Μια εγκληματική πολιτική και απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και απέναντι στη χώρα μας και την ΕΕ. Ελπίζω να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος», ανέφερε και σημείωσε πως η Τουρκία θέλει κομμάτι του ενεργειακού πλούτου της ΝΑ λεκάνης της Μεσογείου και πως εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και τα ενεργειακά αποθέματα που θα βρούμε στο μέλλον.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η Ελλάδα έχει δική της στρατηγική; Συμφωνεί το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης με αυτή; Έχει κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ο κ. Τσίπρας προς τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ώστε να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή; Φοβάμαι πως όχι. Η Τουρκία εξωτερικεύει τα εσωτερικά της προβλήματα για να κερδίσει γεωστρατηγικά και να ενισχύσει τη θέση της. Απέναντι σε αυτό εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ούτε να φοβόμαστε, ούτε να εφησυχάζουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ανησυχεί, ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε: «Δεν πρέπει να ανησυχούμε, αλλά να είμαστε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντική η εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό και στρατιωτικό, αλλά και στο να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία πού βρισκόμαστε».

Ο κ. Κικίλιας τοποθετήθηκε και για το νομοσχέδιο Τσιρώνη για τα κατοικίδια, επισημαίνοντας πως η υποχρεωτική στείρωση στα ζώα συντροφιάς, εκτός αν καταβληθεί ειδικό τέλος 100 ευρώ ετησίως, είναι λάθος μέτρο.

«Απαγορεύει τη δημοσίευση αγγελιών για υιοθεσία ζώων, στερώντας από όποιον το επιθυμεί το δικαίωμα να υιοθετήσει ένα ζώο. Είναι απαράδεκτο να μειώνεται με το νομοσχέδιο αυτό το χρηματικό πρόστιμο για τις ποινές κακοποίησης ζώων», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ