ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρφιά Φίλη για καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων - Στόχος η αποτροπή μειώσεων λέει ο Πετρόπουλος

Καρφιά Φίλη για καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων - Στόχος η αποτροπή μειώσεων λέει ο Πετρόπουλος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Χτύπησε» πάλι ο Νίκος Φίλης, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον Τάσο Πετρόπουλο, τόσο για την αποπομπή Μπακαλέξη από τον ΕΦΚΑ, όσο και τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων. 

Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε την κυβερνητική δέσμευση για επιτάχυνση της διαδικασίας και μίλησε για βραδύτητα. «Διαπιστώνουμε δυστυχώς μία βραδύτητα. Συνεχίζεται και αναπαράγεται ένα σκληρό κοινωνικό πρόβλημα εις βάρος ίσως και πάνω από 100.000 συνταξιούχων που, είτε λαμβάνουν έναντι σύνταξη, είτε δεν λαμβάνουν ακόμα. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και θα ήθελα να υπάρξει εδώ ρητή κυβερνητική δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το καλοκαίρι για τις εκκρεμούσες υποθέσεις», είπε ο κ. Φίλης, ο οποίος απένειμε εύσημα στον πρώην διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη. «Επειδή είμαι από εκείνους που ψήφισαν κ. Μπακαλέξη και έφυγε με ένα τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί για απομάκρυνσή του να εκφράσω δημόσια ευχαριστία μου για το έργο που επιτέλεσε τόσο καιρό», είπε, ρίχνοντας τα καρφιά του.

Από την πλευρά του ο παριστάμενος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφευχθεί η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Σημείωσε ότι χωρίς την υποβολή αιτήσεων θα γίνει η επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους και εκτίμησε ότι η απονομή των εκκρεμών συντάξεων θα έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους κι από το τέλος του 2018 αυτές θα χορηγούνται βάσει νόμου εντός 3 μηνών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ