Στα Τίρανα ο Νίκος Κοτζιάς πριν την τριμερή της Βιέννης για το ονοματολογικό της πΓΔΜ
Πηγή: (EUROKINISSI/ΥΠΕΞ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπου θα έχει συνάντηση με τον αλβανό ομόλογό του, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Βιέννη για την κρίσιμη συνάντηση με τους Μάθιου Νίμιτς και Νικολά Ντιμιτρόφ.

Στη συνάντηση με τον Ντιτμίρ Μπουσάτι στα Τίρανα, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα των δύο πλευρών στο πλαίσιο διαλόγου για την επίλυση εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

Οι συνομιλίες για εκκρεμή ζητήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις άνοιξαν με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών σε τακτικές συναντήσεις του με τον κ. Μπουσάτι, αρχής γενομένης τον Νοέμβριο του 2017 στην Κρήτη και στη συνέχεια  στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 στην Κορυτσά όπου, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν, των δύο υπουργείων Εξωτερικών, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος. 

Ο κ. Κοτζιάς, μετά το πέρας της συνάντησης στα Τίρανα, θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου αύριο θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. 

Διαβάστε επίσης