ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέσυρε ο Μαρίνος την υποψηφιότητά του για διοικητής του ΕΦΚΑ

Απέσυρε ο Μαρίνος την υποψηφιότητά του για διοικητής του ΕΦΚΑ
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τις «δουλειές» που έπαιρνε από την ΗΔΙΚΑ της οποίας ήταν τεχνικός σύμβουλος, ο Στάθης Μαρίνος αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ. 

Στην επιστολή παραίτησης προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ωστόσο, επιμένει πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην πρόταση διορισμού του.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έφερε στο φως νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μαρίνος "επιπλέον του μισθού του, φρόντισε να εντάξει τον εαυτό του σε έργα, από τα οποία λαμβάνει extra αμοιβές" όπως:

• «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του ψηφιακού πυλώνα του εθνικού μηχανισμού – συγκρότηση γεωπληροφοριακού συστήματος» από το οποίο θα λάβει 7.316,04€
• «Ανάπτυξη και παραγωγική λειτουργία του Πληροφοριακού συστήματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» από το οποίο θα λάβει 37.067,94€

«Οι αποφάσεις για τις ανωτέρω αναθέσεις έγιναν την ίδια μέρα 27/12/2017, τις 3 εργάσιμες που μεσολαβούσαν ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά», ανέφερε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Ο κ. Μαρίνος που φαίνεται να έχει τη στήριξη του Νίκου Βούτση, ανέφερε ακόμη πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για λόγους ευθιξίας μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του. «Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», υποστηρίζει και δηλώνει πως είναι στη διάθεση της κυβέρνησης με τις επιστημονικές και τεχνικές του γνώσεις για την υποστήριξη του έργου της.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στάθηκε στο πλευρό του, λέγοντας πως σημείωσε πως ο κ. Μαρίνος έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για τη δουλειά και εφόσον διαθέσιμος με την εμπειρογνωμοσύνη του είναι στη διάθεση της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε σχετικά: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!».

epistoli

Οι επιστολές

Capture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ