ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτεντάκης: «Θα προσπαθήσω να είμαι καθαρός και να λέω αυτό που θεωρώ αληθές»

Κουτεντάκης: «Θα προσπαθήσω να είμαι καθαρός  και να λέω αυτό που θεωρώ αληθές»

Επίσημη πρώτη του νέου επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκου Κουτεντάκη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η οποία εξέλεξε τα νέα μέλη που θα τον πλαισιώσουν. 

Ο κ. Κουτεντάκης που δέχθηκε κριτική και αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από την αντιπολίτευση, καθώς μέχρι πρότινος ήταν γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, υποστήριξε ότι δεν σκοπεύει να κάνει εξωραϊσμό σε τίποτα.

«Είναι για μένα μια πρόκληση. Θα προσπαθήσω να είμαι καθαρός στις θέσεις μου και να λέω αυτό που θεωρώ αληθές», είπε και συμπλήρωσε πως το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν λαμβάνει αποφάσεις εκφράζει γνώμη και η όλη επιτυχία θα κριθεί από το κατά πόσον η άποψη του λαμβάνεται σοβαρά υπόψη».

Στην ψηφοφορία που έγινε για την ανάδειξη των προσώπων που θα τον πλαισιώσουν, ανανεώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (20 ναι, ένα παρών και ένα κατά) η θητεία του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια. Ως μέλη εξελέγησαν οι καθηγητές Αθανάσιος Ταγκαλάκης, Άγγελος Κανάς και Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ταγκαλάκης που έλαβε 12 ψήφους είναι Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πολυάριθμες δημοσιεύσεις κυρίως στο χώρο της δημόσιας οικονομικής. Είναι βασικός συγγραφέας δημοσιονομικών θεμάτων στις εκθέσεις της ΤτΕ.

Ο κ. Κανάς έλαβε 11 ψήφους. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με τις δημοσιεύσεις του να εστιάζουν στο χώρο της χρηματοοικονομικής και τραπεζικής πολιτικής.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξελέγη με 10 ψήφους. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με δημοσιεύσεις σε θέματα διεθνούς δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι μεταξύ των υποψηφίων ήταν και ο καθηγητής Οικονομικών Διονύσης Χιόνης, προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι τον αποκάλεσε «καραμπινάτο δραχμιστή», καθώς πρόσφατα τουϊτάρισε υπέρ της δραχμής.

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης απαντώντας, ανέφερε πως από τη στιγμή που ο κ. Χιόνης είχε καταθέσει επίσημα υποψηφιότητα δεν θα μπορούσε ο ίδιος να τον έχει αποκλείσει λόγω διαφωνίας με τις θέσεις του. Όπως φάνηκε πάντως, και από τον κατάλογο των προτεινόμενων που ψήφισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο κ. Χιόνης δεν συμπεριελήφθη στις επιλογές του νέου επικεφαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ