ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία όρισε δύο πραγματογνώμονες για να βρουν το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία όρισε δύο πραγματογνώμονες για να βρουν το έλλειμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο πραγματογνώμονες καλούνται να προσδιορίσουν το ακριβές ύψος της «μαύρης τρύπας» του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις καταγγελίες Πολάκη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας. 

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της επιτροπής με την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο επιλογής των πραγματογνωμόνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο διορισμός να μην γίνει από τον πίνακα του Πρωτοδικείου αλλά από πρόσωπα που θα επιλεγούν απευθείας από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Στον αντίποδα, ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ζήτησαν η επιλογή να γίνει από τον πίνακα του Πρωτοδικείου, καθώς αυτό κατά τους βουλευτές των τριών κομμάτων επιβάλλει η εγκυρότητα και η θεσμική θωράκιση της διαδικασίας.

Οι προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία, στην οποία επικράτησε η πρόταση της πλειοψηφίας. Οι πραγματογνώμονες που επελέγησαν (Νίκος Νάκος και Νίκος Σύκας) θα πρέπει μέσα σε διάστημα ενός μηνός – συμπεριλαμβανομένου και του διαστήματος των εορτών του Πάσχα – να ολοκληρώσουν το έργο τους, που είναι ο έλεγχος όλων των οικονομικών απολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και των τραπεζικών κινήσεων που υπήρξαν.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Νάκος και Σύκας είναι έμπειρα στελέχη του Σώματος Ορκωτών Λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο της υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ