ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Κάποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι

Τόσκας: Κάποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αιχμές άφησε εναντίον όσων χλεύαζαν τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες σε περίπτωση ληστείας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για την αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «πολύ δυσάρεστο περιστατικό» και εξέφρασε την ελπίδα ο εν λόγω επιχειρηματίας να βγει από το νοσοκομείο χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του.

«Από ’κει και πέρα όμως θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Τα στατιστικά στοιχεία που βγήκαν, ξέρετε μιλώντας για στατιστικά στοιχεία δεν σημαίνει ότι ωραιοποιούμε καταστάσεις, αλλά να πούμε τα πράγματα όπως είναι. Στη διάρκεια του ‘17 σε σχέση με το ‘16, οι ληστείες σε σπίτια είναι γύρω στο 13%, αν θυμάμαι καλά, μειωμένες και ορισμένα άλλα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Όπως καταλαβαίνετε, αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμος χωρίς προβλήματα, χωρίς εγκλήματα αλλά και παραβάσεις, όποιος μπορεί να κάνει να έρθει και να μας πει τον τρόπο» τόνισε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο περιθώριο παρουσίασης για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Υπογράμμισε δε, ότι από πλευράς της αστυνομίας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι.

«Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μειωθούν οι δείκτες και αυτό είναι μια καθημερινή προσπάθεια, με συνεχείς αλλαγές στους στόχους και στις προσπάθειες μας. άποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες, τις οποίες εφαρμόζουν οι αστυνομίες όλου του κόσμου για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις. Τώρα δε ξέρω τι θέλουν, τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες αυτές, δεν είναι οδηγίες δικές μου, δεν είναι οδηγίες κάποιου από την Ελληνική Αστυνομία, είναι διεθνείς πρακτικές για όλα αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά. Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές. Επιτέλους, αν θέλετε, εφαρμόζει τις διεθνείς πρακτικές και προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Καλό είναι λοιπόν, και αν θέλετε κάνω και μια έκκληση και σε εσάς τους ανθρώπους των ΜΜΕ, να βλέπετε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να μην πιανόμαστε ούτε από την περιπτωσιολογία, ούτε να περνάμε λάθος μηνύματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ