ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάση των «53»: Απογοήτευση για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ

Τάση των «53»: Απογοήτευση για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Μεγάλη γκρίνια επικράτησε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της τάσης των «53» του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε την Κυριακή.

Κύριο χαρακτηριστικό των τοποθετήσεων των μελών της τάσης ήταν η απογοήτευση για την κάκιστη λειτουργία του κόμματος και τον οργάνων του. Βασικό σημείο κριτικής αποτέλεσε το γεγονός ότι τα κομματικά όργανα υπολειτουργούν ενώ ακόμα και τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος συνεδριάζουν πολύ αραιά και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, τις περισσότερες φορές.

Παράλληλα, απογοήτευση επικράτησε και για την κατάσταση που βρίσκονται οι τοπικές οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν απονευρωθεί, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από αρκετούς ομιλητές. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, ότι αρκετές από τις τοποθετήσεις «προσωποποιούσαν» το οργανωτικό πρόβλημα στο πρόσωπο του Γραμματέα του κόμματος, καταλογίζοντάς του ευθύνες και ζητώντας να τηρηθούν οι καταστατικές πρόνοιες.

Σημαντικό μέρος των τοποθετήσεων αφορούσε και τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» με τους 53 να σημειώνουν ότι η κυβέρνηση πρέπει επιμείνει στην λύση του Σκοπιανού, με κάθε κόστος, αλλά και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Ενδιαφέρον παρουσίασε και το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και για τη γερμανική στάση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την εκτίμηση που επικράτησε, ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως κρίσιμη για το ελληνικό χρέος καθώς εκεί όλοι οι «παίκτες» αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την Πανελλαδική παρακολούθησε, χωρίς όμως να τοποθετηθεί, και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δεν ανήκει στην τάση των "53" αλλά διατηρεί ανοικτή επικοινωνία με τα στελέχη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ