ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Τόσκα για υπέρμετρη βία στις Σκουριές

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Τόσκα για υπέρμετρη βία στις Σκουριές
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέες βολές κατά του Νίκου Τόσκα εξαπολύουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας υπέρμετρη αστυνομική βία σε πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές  Χαλκιδικής. 

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο του, Πάνο Σκουρλέτη, 19 κυβερνητικοί βουλευτές με επικεφαλής την Κατερίνα Ιγγλέζη, αναφέρουν ότι την περασμένη Κυριακή 15 Απριλίου όταν η πορεία διαμαρτυρίας έφτασε στο οδόφραγμα της αστυνομίας, εκείνη προχώρησε σε επίθεση με γκλομπ, χτυπώντας στα τυφλά και τραυματίζοντας αρκετούς διαδηλωτές. Όταν μάλιστα, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη που παραβρέθηκε στην πορεία, προσπάθησε να μεσολαβήσει έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, δέχτηκε απρόκλητα χτύπημα στο κεφάλι με γκλομπ.

«Είναι απαράδεκτο να παρακωλύεται η διέλευση των πολιτών από δημόσιο δρόμο», τονίζουν, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το δικαίωμα στην διαμαρτυρία είναι θεμελιώδες και δεν πρέπει να τιμωρείται με χρήση βίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Πάνο Σκουρλέτη να απαντήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στον αστυνομικό/ ούς που ευθύνονται για τα εν λόγω περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ