ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Φιάσκο η υπόθεση των γαλλικών φρεγατών, μας εκθέτετε διεθνώς

Μητσοτάκης: Φιάσκο η υπόθεση των γαλλικών φρεγατών, μας εκθέτετε διεθνώς
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση των δύο φρεγατών από τη Γαλλία, καλώντας την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή μετά και τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας οργανώνει συνέντευξη Τύπου για πράγματα που δεν θα έπρεπε να μιλάμε δημόσια και να προσπαθεί ο ένας να μπαλώσει όσα είπε ο αναπληρωτής του», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης λίγες μόλις ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των φρεγατών, χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές» για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα άλλα να λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος και άλλα ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Έστρεψε τα πυρά του προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν ο πρωθυπουργός χάθηκε για άλλη μια φορά στην μετάφραση. «Είδα μια γελοιογραφία που λέει ότι οι φρεγάτες δεν νοικιάζονται στο Airbnb...», σχολίασε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρονται για παιχνίδια και πρόσθεσε ότι απειλείται το εθνικό κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό σας. «Το ανεύθυνο γαϊτανάκι με τις φρεγάτες να συντελείται την ώρα των τουρκικών προκλήσεων», είπε.

«Μας εκθέτετε διεθνώς. Δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους μας και τραυματίζετε το αίσθημα εθνικής ασφάλειας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να έρθω ξανά σε αυτό το θέμα τουλάχιστον δημόσια» έκλεισε την τοποθέτησή του σχετικά με την κυβερνητική οπερέτα γύρω από το leasing γαλλικών φρεγατών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ