«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την παραίτηση του Κριμιζή
Πηγή: EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Διαστήματος, έπειτα από την παραίτηση του του κ. Σταμάτιου Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τονίζει ότι «δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επισημαίνει ότι «δηλώνουμε υπερήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα».

«Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παππάς για παραίτηση Κριμιζή: Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του

ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο Παππάς

Νωρίτερα, η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κ. Σταμάτη Κριμιζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά.

Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ.

Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;».

Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας ακούει;

Με αιχμηρό σχόλιο και το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει τον Νίκο Παππά, για τα όσα αναφέρει στην παραίτησή του ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανινισμού. 

«Ο υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους. Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή "follow the money", λέει πολλά… Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;».

 


Διαβάστε επίσης

Κεφαλογιάννης: Καλωσορίζουμε με χαρά και συγκίνηση τον Άγγελο και τον Δημήτρη

Γεννηματά για δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε

Μητσοτάκης για δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους

Κικίλιας: Μία χαρμόσυνη είδηση σ’ ένα μαύρο καλοκαίρι