ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση και αντιδράσεις από την καταγγελία Μοχαμαντί στη Βουλή

Ένταση και αντιδράσεις από την καταγγελία Μοχαμαντί στη Βουλή

Αντιδράσεις και ένταση προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί ότι παράνομοι διακινητές βρίσκονται μέσα στα hot spots και ότι ο ίδιος έδωσε 8.000 ευρώ για να φέρει την γυναίκα του στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο, αποτέλεσμα. 

Ο Κώστας Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ χαρακτήρισε παράνομη την πράξη του και τον κάλεσε να απαντήσει αν έχει φέρει κι άλλους αλλοδαπούς στην Ελλάδα. Ζήτησε δε, την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Δεν μπορεί να αφήνονται υπονοούμενα για εγκληματικές ενέργειες», αντέδρασε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ και κάλεσε τον κ. Μοχαμαντί να μην απαντήσει. Με την άποψη Παπαθεοδώρου συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης και η προεδρεύουσα Μαρία Θελερίτη, προκαλώντας την αντίδραση του Κώστα Κατσίκη. «Κανείς δεν επιβάλλει απάντηση», σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο Γιονούς Μοχαμαντί, πάντως, σημείωσε ότι «ανάλογη αντίδραση είχε από βουλευτή της Μαρίν Λεπέν» όταν ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης στις Βρυξέλλες. «Μακάρι να καλέσει ο βουλευτής εισαγγελέα να μου κάνει μήνυση, να βγει στην επιφάνεια το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ