ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: 77 χρόνια από τη γερμανική εισβολή, η κυβέρνηση δεν διεκδικεί τις αποζημιώσεις

Κωνσταντοπούλου: 77 χρόνια από τη γερμανική εισβολή, η κυβέρνηση δεν διεκδικεί τις αποζημιώσεις
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε δήλωση για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, αλλά και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές στο δημόσιο, προέβη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

77 χρόνια μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα και τους Έλληνες και ξεκινάει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διεκδικώντας τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών για οφειλές στο δημόσιο, έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Σήμερα συμπληρώνονται 77 χρόνια από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα. Οι κατακτητές βρήκαν την πόλη σιωπηλή και τα πορτοπαράθυρα κλειστά. Σιωπή και περιφρόνηση. Όχι υποταγή.

Ο λαός μας δεν έχει ξεχάσει τις θηριωδίες. Οι αξιώσεις μας για τα εγκλήματα είναι ενεργές. Το μόνο εμπόδιο στην διεκδίκησή τους, είναι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις. Και η σημερινή, περισσότερο από τις προηγούμενες, γιατί είναι η μόνη που διαθέτει όλα τα απαιτούμενα πορίσματα και στοιχεία και δεν τα ενεργοποιεί.

Από το 2014 υπάρχει πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αναφέρεται στις δέουσες νομικές ενέργειες. Από το 2015 υπάρχει ενδελεχές πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά και οι καταθέσεις των ειδικών στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, που προσδιορίζουν τα οφειλόμενα σε 278-341 δις ευρώ τουλάχιστον.

Από το καλοκαίρι του 2016 εκδόθηκε και πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

2 χρόνια μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει φέρει το Πόρισμα για Συζήτηση και κύρωση στην Ολομέλεια, για να μην γίνει εκτελεστό.

Παριστάνουν ότι διεκδικούν, την ώρα που παραχωρούν και προδίδουν.

Σήμερα 27 Απριλίου του 2018, ξεκινούν με εντολή των δανειστών οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών, για οφειλές στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκινά να διεκδικεί με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα σπίτια των απλών πολιτών που γίνονται για 2η φορά θύματα της Γερμανίας, της χώρας επικεφαλής των δανειστών. Η ίδια Κυβέρνηση που αρνείται να διεκδικήσει τα 341 δισεκατομμύρια ευρώ (τουλάχιστον), που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολίτες.

Ο λαός μας καταλαβαίνει. Κι αν τώρα σιωπά, πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα, δεν θα αργήσει να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει ο ίδιος πια εκείνα που οι ανάξιοι κυβερνώντες παρέδωσαν και χάρισαν κι αντάλλαξαν με λίγη εξουσία.

Εμείς θα είμαστε εκεί. Και θα αξιοποιήσουμε κάθε ενέργεια που κάναμε και κάνουμε για να διεκδικηθούν οι ιστορικές αξιώσεις του λαού μας. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν κι όσα μας κλέβουν.

Και για να αποδοθεί Δικαιοσύνη".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ