ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κόντρα κυβέρνησης - Μαρινάκη

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κόντρα κυβέρνησης - Μαρινάκη
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή το τηλεφώνημα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη που έχουν προαναγγείλει και οι δύο πλευρές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την έκπληξή του για το non paper του Μαξίμου και αναρωτήθηκε με ποια βεβαιότητα εκφράζονται κρίσεις επί εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο, δεν λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης και εναντίον της αντιπολίτευσης αλλά εις βάρος της δημοκρατίας», είπε, για να προσθέσει ότι η αντίδραση της ΝΔ ήταν απολύτως θεσμική. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη θεσμική σύγχυση και βλάπτει βαθύτατα τη δημοκρατία», κατέληξε.

Στον κ. Δένδια απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση. «Σε αυτή τη συγκυρία κάποιοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την κυβέρνηση και θα περιμέναμε από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να πουν μια λέξη», είπε, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που σήκωσε το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα, διώκεται ποινικά.

Η υφυπουργός Οικονομικών σχολίασε από την πλευρά της τις καταγγελίες του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού ότι συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου επιχείρησε να του ζητήσει μίζα προκειμένου να ενεργοποιηθεί διάταξη που θα του έδινε χρήματα για τη συμβολή του στην αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου. «Η διάταξη δεν ενεργοποιήθηκε ούτε από τη δική μας κυβέρνηση καθώς δεν εκδόθηκε πότε υπουργική απόφαση. Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την γενική διατύπωση της ρύθμισης του άρθρου που επιφέρει δυσκολία στην απόδειξη του ρόλου ενός καταγγέλλοντος, του ύψους της φοροδιαφυγής, των υπηρεσιών που είναι εντεταλμένες για να εφαρμόσουν για να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις και λοιπά», είπε και διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε περίπτωση να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών πράξη που να αφορά προσωπικά τον καταγγέλλοντα εφόσον δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο.

Δήλωση Μαρινάκη για Τζανακόπουλο

«Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε το γραφείο του υπουργείου οικονομικών μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία», συμπλήρωσε και επιτέθηκε στη ΝΔ ότι αγωνιά και αξιοποιεί καταγγελίες αυτού του επιπέδου.

«Επί των ημερών σας η διαφθορά επιπολάζει. Εδώ έχουμε σύμβουλο υπουργού να καταγγέλλεται ότι ζήτησε και μάλιστα μεγάλο ποσό, μίζα. Σε πολιτικό επίπεδο δεν έχετε τοποθετηθεί. Υποτίθεται ότι έχετε στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη αλλά αντίδραση δεν έχουμε δει…Τι κάνουν οι εισαγγελείς διαφθοράς, οι εισαγγελείς του Αρείου και ο υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς; Δεν χρωστάτε μια απάντηση; Έναν αφορισμό πολιτικό εντέλει, δεν έχετε πει τίποτα, «0», nada, σιωπηλοί θεατές είστε...», σχολίασε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ