ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα

Βίτσας: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανησυχία του για τις ολοένα αυξανόμενες προσφυγικές ροές εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης βίζας

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα», είπε και έκανε λόγο για αύξηση των προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών το 2018, με μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς στα νησιά και τον Έβρο καταγράφηκαν 6.632 νέες αφίξεις.

Δραματική φαίνεται να είναι η κατάσταση στην Πάτρα. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι διεξάγεται μια συζήτηση για γεωγραφικό αποκλεισμό. Ο ίδιος ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι θετικός στο να υπάρχει περιορισμός στα σημεία εισόδου του λιμανιού, για ανθρώπους που έχουν χαρτί αιτούντων άσυλο και δεν μπορείς να τους πεις να πάνε εδώ ή εκεί. Αύριο πάντως, μεικτό κλιμάκιο των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Αχαΐας, όπου θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης αλλά και της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που επεσήμανε την ανάγκη άμεσης διαχείρισης του προβλήματος. Όπως είπε, στο συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό εκτός από σύγκρουση συμμοριών για τον έλεγχο της διέλευσης αντικανονικών μεταναστών και προσφύγων, γίνεται και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ