ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για αναδοχή: Ο Μητσοτάκης φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό

Τσίπρας για αναδοχή: Ο Μητσοτάκης φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στους βουλευτές που διαφωνούν με την επίμαχη ρύθμιση και ετοιμάζονται είτε να καταψηφίσουν, είτε να απόσχουν της διαδικασίας. 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τη στάση στο ζήτημα της αναδοχής αποδεικνύει πως δεν είναι φιλελεύθερος του κέντρου αλλά συντηρητικός λαϊκιστής και ζήτησε από όλους όσοι αντιδρούν να αντιμετωπίσουν το θέμα χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Ποια σκοπιμότητα μπορεί να ωθήσει ορισμένους να πουν όχι στην φροντίδα και την αγάπη στα παιδιά;», διερωτήθηκε.

Διαχώρισε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου από τους νοσταλγούς του ναζισμού, λέγοντας πως υπάρχει μια μερίδα που αναπαράγει με υποκρισία στερεότυπα στο όνομα μιας θρησκείας που εινια δομημένη πάνω στην προσφορά της αγάπης και μια μερίδα που τρέφεται από το μίσος για κάθε τι ξένο και αλλόθρησκο, ενώ –όπως είπε- η υποτιθέμενη αγάπη τους για την πατρίδα είναι ψεύτικη και φαλκιδευμένη.

Στην παρέμβασή του που ερμηνεύθηκε κι ως ένας μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές του που αντιδρούν, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει συνεπής στις αρχές της προόδου, της ισότητας και της Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτήρισε θεσμική τομή το νομοσχέδιο και επεσήμανε πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός των υποψηφίων ανάδοχων γονέων δεν σχετίζεται με την καταλληλότητα τους.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί με συντηρητικές αντιλήψεις, αν αφήναμε τους οπαδούς της δήθεν φυσικής εξέλιξης να ορίζουν νόμους, οι πολίτες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα ήταν στα κρατητήρια της ασφάλειας», επεσήμανε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, που σημείωσε πως η κυβέρνησηυ τάσσεται με την ισότητα σε όλα τα επίπεδα, παρά την σθεναρή αντίσταση ορισμένων κύκλων ότι η κοινωνία δεν είναι δεκτική σε αλλαγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ