ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης εγκαλεί Καμίνη για την «Ανάπλαση της Αθήνας»

Φλαμπουράρης εγκαλεί Καμίνη για την «Ανάπλαση της Αθήνας»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κριτική στη στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη σχετικά με την άρνησή του να συμμετάσχει στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη σύσταση του φορέα για την Ανάπλαση της Αθήνας, ασκεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φλαμπουράρης σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον κ. Καμίνη ότι, «επιλέγει, σκιαμαχώντας ανάμεσα στη δίκη προθέσεων και τη συνωμοσιολογία, δυστυχώς ακολουθώντας μικροκομματικές λογικές, χρησιμοποιώντας ψευδέστατες και μη ανταποκρινόμενες στο περιεχόμενο του νόμου καταγγελίες, αρνείται να συμμετάσχει» και τον καλεί να συμβάλλει σ’αυτή την εθνική προσπάθεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Φλαμπουράρη έχει ως εξής:

«Δυστυχώς ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης:

α) Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν έχει δοθεί, έστω μία ανάσα στην πόλη και όλοι όσοι ζουν στην Αθήνα υφίστανται καθημερινά τις πολύ άσχημες συνθήκες

β) αντίθετα, βλέπει ότι η Κυβέρνηση, που στόχο έχει να συντονίζει Υπουργεία - Περιφέρεια - Δήμο, δημιουργώντας τον φορέα για την Ανάπλαση της Αθήνας, θα ξεκινήσει ένα συνεχή αγώνα για να επαναφέρει την Αθήνα σε ανθρώπινες συνθήκες, ως ένα κέντρο πολιτισμού, Δημοκρατίας, νέας επιχειρηματικότητας και εμπορίου, που θα ξαναποκτήσει ζωή με ασφάλεια.

Γι’ αυτούς τους λόγους, παραβλέποντας ότι έχει εκλεγεί για να υπηρετεί τους κατοίκους, επιλέγει, σκιαμαχώντας ανάμεσα στη δίκη προθέσεων και τη συνωμοσιολογία, δυστυχώς ακολουθώντας μικροκομματικές λογικές, χρησιμοποιώντας ψευδέστατες και μη ανταποκρινόμενες στο περιεχόμενο του νόμου καταγγελίες, αρνείται να συμμετάσχει.

Τον καλούμε για μία ακόμα φορά να συμβάλλει σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια, όπου η αδυναμία ή η δύναμη, η ικανότητα ή η ανικανότητα, όλων αυτών των χρόνων θα αποδειχθεί».

Καμίνης: Θεσμικό έκτρωμα η «Ανάπλαση της Αθήνας»

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Epsilon" αναφερόμενος στο ζήτημα της σύστασης, από την κυβέρνηση, εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα θεσμικό έκτρωμα το οποίο ο δήμος Αθηναίων δεν αποδέχεται, υπογραμμίζοντας την απόφασή του να μη συμμετάσχει στη διοίκηση της νεοσύστατης εταιρείας. «Αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω. Ποιο είναι το θέμα και της Αθήνας και των άλλων πόλεων; Είναι ότι δεν έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κουμάντο στις πόλεις μας. Τις οικονομίες τις έχουμε κάνει. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε με κόπους και δυσκολίες. Ποιος ο λόγος να επιβαρύνει η κυβέρνηση τον φορολογούμενο με έναν ακόμη κρατικό οργανισμό, που θα έλθει να παρέμβει σε μια πόλη, που ήδη ο δήμος κάνει έργα, κάνοντας προσλήψεις και εκπονώντας από την αρχή νέα νεφελώδη σχέδια; Όλα αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος που μας κρατάει καθηλωμένους. Παραπέμπουν σε ένα κράτος συγκεντρωτικό. Το τελευταίο συγκεντρωτικό κράτος στην ΕΕ» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Αυτόν τον ευτελισμό, αυτήν την ισοπέδωση του δήμου, εγώ δεν τη δέχομαι, δεν πρόκειται να συμπράξω, δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε αυτό το έκτρωμα».

Ο κ. Καμίνης συσχέτισε τη «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» με τις ευρύτερες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξηγώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να καταλάβει τους δήμους το 2014 όταν ήταν "καβάλα στο κύμα". Τώρα προσπαθεί να μπει από την "πίσω πόρτα" στους δήμους, το κάνει είτε με αλχημείες του τύπου "Ανάπλαση Αθήνας", είτε με την ευρύτερη αλχημεία αλλαγής του εκλογικού συστήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ