ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου κατά Παυλόπουλου για συνάντηση με Ρούσκα

Κωνσταντοπούλου κατά Παυλόπουλου για συνάντηση με Ρούσκα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αιχμηρή ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γιώργο Ρούσκα, εξέδωσε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπόδικο Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γιώργο Ρούσκα, που δικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για Εγκληματική Οργάνωση - για το παραδικαστικό των στημένων Πλειστηριασμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Πρόεδρος – υπηρέτης».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου το χρονικό πλαίσιο της συνάντησης δεν είναι τυχαίο, καθώς γίνεται μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές των Συμβολαιογράφων, ενώ στο Προεδρικό προσκεκλημένοι ήταν «μόνο συμβολαιογράφοι που στηρίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τον Γ. Ρούσκα».

Η συνάντηση «έχει προφανές και πρωτοφανές περιεχόμενο: να επιβραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον υπόδικο υποψήφιο για την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών των σπιτιών των απλών ανθρώπων!», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, πως η «Έλενα Καραγεωργοπούλου, η συμβολαιογράφος-μέλος του Δ.Σ., που μάχεται εναντίον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με επιστολή της και με αυτοπρόσωπη παρουσία της, ζήτησε ενημέρωση για τον χαρακτήρα της συνάντησης και ζήτησε να παρίσταται, εφόσον θεωρείται θεσμική συνάντηση, για να διατυπώσει την αντίθετη άποψη. Με ρητή εντολή του Παυλόπουλου αποκλείστηκε από την συνάντηση: "ο Πρόεδρος θα δεχθεί μόνον όσους υπέδειξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου. Χωρίς την άδειά του δεν μπορείτε να παρευρεθείτε”».

Η ανακοίνωση της κ. Κωνσταντοπούλου ολοκληρώνεται σημειώνοντας πως «η χρήση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον κ. Παυλόπουλο για την προώθηση του κακουργήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποτελεί ενέργεια που παραβιάζει το Σύνταγμα και το καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και να προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Ο κ. Παυλόπουλος ενεργεί ως υπηρέτης των δανειστών στο προτεκτοράτος τους. Όχι ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ