ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: «Βέλη» κατά της κυβέρνησης για Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια

Κίνημα Αλλαγής: «Βέλη» κατά της κυβέρνησης για Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Πυρά» κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και του πρωθυπουργού εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με «φόντο» την εισβολή αγνώστων στο υπουργείο Εμπορίου αλλά και την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, αναφερόμενη στην επίθεση στο υπουργείο, αναφέρει: «Το ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τόσκας είναι εντελώς ανίκανοι να προστατεύσουν τους πολίτες το γνωρίζαμε. Όπως επίσης γνωρίζαμε ότι αδιαφορούν για τους ανθρώπους που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας».

Τονίζεται δε, ότι ο ελληνικός λαός «νιώθει έρμαιο στις ορέξεις εγκληματικών ομάδων»: «Η ΕΛ.ΑΣ. να κινδυνεύει αρκεί η συνιστώσα να θεριεύει. Ο εξευτελισμός φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να διατηρείται ακμαία η συνιστώσα των μπαχαλάκηδων. Ενδιαφέρει όμως τον ελληνικό λαό που νιώθει έρμαιο στις ορέξεις εγκληματικών ομάδων».

Θεοδωράκης: Μια γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, και άλλη μια στην Αθήνα, έχουν μετατραπεί σε πεδίο νυχτερινής βολής μολότοφ

Δριμεία κριτική για τα περιστατικά αυτά αλλά και την κατάσταση στα Εξάρχεια άσκησε μέσω Twitter και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τα ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είναι εκεί για να προστατεύουν το τουρκικό προξενείο από φασίστες και θερμοκέφαλους. Και κάθε τρεις και λίγο δέχονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και διεθνιστές! Αυτό σημαίνει ελληνικό μπάχαλο» γράφει ο κ. Θεοδωράκης, και συμπληρώνει:

Και μετά είναι το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπάχαλο. Μια γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, και άλλη μια στην Αθήνα, έχουν μετατραπεί σε πεδίο νυχτερινής βολής μολότοφ και ο κ. Τόσκας, αδιαφορεί. Ή μάλλον, προστατεύει τους πυρπολητές προσφέροντάς τους ασυλία. Υπουργείο προστασίας... κουκουλοφόρων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια αναμένεται να ενημερωθεί αύριο από κατοίκους της περιοχής και η Φώφη Γεννηματά.

Όπως έγινε γνωστό, η κ. Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Κατοίκων Εξαρχείων στο γραφείο της στις 14:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ