ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Το ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη σύνθεση και τεχνική επάρκεια

Ν. Παππάς: Το ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη σύνθεση και τεχνική επάρκεια
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντά στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τη Νέα Δημοκρατία κατά τη δεύτερη συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών για το νομοσχέδιό του στην Αίθουσα της Γερουσίας, στις 21 Οκτωβρίου 2015 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, έδωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για το άρθρο που του δίνει τη δυνατότητα να ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών και το τίμημα, σχολίασε πως, εάν το αποσύρει όπως του ζητείται, οι αρμοδιότητες θα περάσουν στο ΕΣΡ και η διαδικασία δεν θα προχωρήσει.

«Το ΕΣΡ παραδέχεται ότι δεν έχει νόμιμη σύνθεση και την τεχνική επάρκεια για τις αλλαγές, ενώ στέλεχος του παραδέχεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις άδειες», είπε και ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο καθένας τη θέση του.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να ελέγξει τα δελτία ειδήσεων και τους σχολιαστές. «Άμα θέλαμε να ελέγχουμε τα κανάλια προφανώς και αποτύχαμε», είπε, ενώ ήρθε σε κόντρα με τον Λευτέρη Αυγενάκη για τις προτάσεις της ΝΔ που δεν κατατέθηκαν, όπως είπε, γραπτώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ