ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η ΝΔ ας ενημερωθεί από το σκοπιανό αδελφό κόμμα της στο ΕΛΚ

ΥΠΕΞ: Η ΝΔ ας ενημερωθεί από το σκοπιανό αδελφό κόμμα της στο ΕΛΚ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για επίσημη ενημέρωση αναφορικά με την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος δήλωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος για συμφωνία με την χώρα του.  

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί».

Αυτό τονίζεται σε αιχμηρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο, παράλληλα, προτείνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «την επόμενη φορά που θα θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου»

Ολοκληρώνοντας, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Μόναχο, «να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO».

«Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ