ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Γεννηματά - Γαβρόγλου για την εκπαίδευση και την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια

Καυγάς Γεννηματά - Γαβρόγλου για την εκπαίδευση και την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια
EUROKINISSI

Αντιπαράθεση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας και την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια, είχαν στη Βουλή Φώφη Γεννηματά και Κώστας Γαβρόγλου

Η σφοδρή κριτική της επικεφαλής της ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση και οι αναφορές της σε «κατήφορο που δεν έχει τέλος», «προχειρότητα», «πελατειακές σχέσεις», «κυνήγι της αριστείας», «ισοπέδωση» και «οπισθοδρόμηση», καθώς και η επίθεση στον πρωθυπουργό ότι φέρει την ευθύνη για την υποβάθμιση των πανεπιστημίων, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Παιδείας.

«Έχετε εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας. Από κέντρα εκπαίδευσης και διακίνησης ιδεών τα μετατρέπετε με την ανοχή σας σε ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας. Αυτή είναι η πραγματική κατάργηση του ασύλου», είπε η κ. Γεννηματά με τον κ. Γαβρόγλου να απαντά ότι με όσα λέει υποτιμά την κοινωνία.

Απέρριψε ακόμη, τους ισχυρισμούς της κ. Γεννηματά ότι καταργείται ο θεσμός του σχολικού συμβούλου, υποστηρίζοντας ότι απλά αλλάζει η λογική της προσωποπαγούς καθοδήγησης. Έντονη ήταν η αντίδραση και για τις αναφορές της επικεφαλής της ΔΗΣΥ σε «βόλεμα ημετέρων».

«Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις –όπως στην επιλογή των στελεχών από κάτω προς τα πάνω- επιχειρείτε την συριζοποίηση της εκπαίδευσης, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα ευνοιοκρατίας και κυριαρχίας του ρουσφετιού», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα:

Να γνωρίζετε όμως ότι αυτές σας οι παρεμβάσεις δεν θα μακροημερεύσουν. Για μας είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα πρέπει να αλλάξουν, ώστε να γίνει η αξιοκρατία πράξη… Η αντίστροφη μέτρηση για εσάς έχει αρχίσει.

Ο υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι δεν ανέχεται να ακούγονται ότι όσα γίνονται στην παιδεία είναι για να βολευτούν οι κολλητοί του υπουργού και της παρέας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ